miércoles, 15 de mayo de 2013


  1. INTRUDUCCIÓ A LA CUINA CATALANA:

    "Catalunya, com té una llengua, un dret, uns costums, una història pròpia i un ideal polític, té una cuina. Hi ha regions, nacionalitats, pobles que tenen un plat especial, característic, però no una cuina. Catalunya la té, i té més encara: té un gran poder d'assimilació de plats d'altres cuines com la francesa i la italiana: fa seus els plats d'aquelles cuines i els modifica segons el seu estil i... el seu gust.... La cuina catalana és, essencialment, senzilla; no és cara i és fàcil."
    " Catalonia, just as it has a language, law, customs, its own history, and a political ideal, has a cuisine. There are regions, nationalities, peoples which have a special, characteristic dish without having a cuisine. Catalonia does have one, and it has something else besides: a great power to assimilate the dishes of other cuisines, like the French and the Italian, making them its own and modifying them according to its own style and taste... Catalan cuisine is essentially natural; it is not expensive, and it is easy."
    --- Ferran Agulló
    Llibre de cuina catalana


     BOOK'S INTRODUCTION FROM:

    Catalan Cuisine, Revised Edition: Vivid Flavors from Spain's Mediterranean Coast
     By Colman Andrews

    Mandonguilles amb sípia






























No hay comentarios:

Publicar un comentario